Amatörfotografen

Idag går fotografering och den snabba teknikutvecklingen hand i hand. Detta karaktäriseras av den av av alla nya kameror och tillbehör som kommer ut på marknaden varje år Varje år tas miljontals bilder med den nyaste såväl som med den gamla tekniken. I och med den tekniska utvecklingen har priserna på kameror och dess utrustning gått ner och det har gjort att fler och fler har råd med bra utrustning. I och med den digitala tekniken behöver man inte längre vara rädd för att misslyckas utan man kan fortsätta att ta flera fler bilder vilket har öppnat upp oändliga möjligheter för Amatörfotografen.Ofta finns det dessutom färdiga inställningar för t ex bilder på mat eller porträttbilder

Vem som helst kan lära sig att ta en bild på kort tid men innan du blir en skicklig fotgraf behöver du år av övning och åter övning för att lära dig de olika teknikerna för att ta en bra bild. Amatörfotografen fokuserar oftast på att lära sig ett fåtal fundamentala baskunskaper inom fotograferings konsten. Kunskaper som kan appliceras på varje nytt foto som tas.

Precis som inom de flesta områden spelar utrustningen stor roll inom fotograferingen. På marknaden kan du hitta budget kameror för en tusenlapp till kameror för hundratusentals kronor. Innan du bestämmer dig för en kamera var säker på att den uppfyller ditt behov. Du behöver inte ha det dyraste utan kan börja med en kamera som kan göra det du vill att den skall göra. Om du inte tar mycket bilder av objekt i rörelse behöver du exempelvis inte en kamera med stark motor.

För utvecklas behöver hobbyfotografen lära sig några tekniker - komposition, ljus och lära sig hur kameran blir ett redskap och inte ett hinder. I grund och botten handlar det om att experimentera och lära sig från andra såväl från sina egna experiment.

Den frågan tror jag inte att det är så många som har ställt sig. Har man inte gjort det, kanske man bör göra det.

Se mer

I denna artikel kommer du att få en inblick av fotografiets påverkan på samhället. Låt titta på fotografiets influens på våra liv och samhällets struktur.

Se mer