Digital fotografering

De senaste 10 åren har det digitala kameran tagit över marknaden totalt och idag är det få som inte ägnar sig åt digital fotografering. Det är svårt att få tag på film och kemikalier. De som fortfarande jobbar analogt är endera fantaster eller professionella som jobbar i större format där digitala bakstycken kostar 100-tusentals kronor. Utforska vackra destinationer runt om i världen för din digital fotografering genom att boka billiga biljetter med www.bravofly.se .

I och med digitala kamerornas intåg så har också datorprogrammen utvecklas för efterarbete. Tidigare behövde man skanna negativa för att kunna jobba i exempelvis Photoshop men i dag kopplar man bara upp kameran mot datorn och laddar upp bilderna.

I början av den digitala tekniken var skillnaden stor mellan ett analogt tagit foto och ett digitalt foto. Du fick inte samma djup men idag så är de få synliga skillnader. Paradigmskiftet har också inneburit att fotograferande faktiskt har blivit miljövänligare och billigare för gemene man.

Den digitala tekniken går hand i hand med utveckling av hård och mjukvara för datorer. I mina ögon så är den digitala kameran det bästa som hänt fotokonsten I och med utveckling av den digitala tekniken så har många funderat över de etiska delarna. Det är mycket lättare och snabbare att manipulera ett foto och det finns de som anser att den digitala tekniken skadat trovärdigheten hos en bild. Men å andra sidan så har bilder alltid manipulerats för passa in i den kontext det skall visas.

Den frågan tror jag inte att det är så många som har ställt sig. Har man inte gjort det, kanske man bör göra det.

Se mer

I denna artikel kommer du att få en inblick av fotografiets påverkan på samhället. Låt titta på fotografiets influens på våra liv och samhällets struktur.

Se mer